Acoperământul Maicii Domnului la parohia Răzvani

Ziua de 1 Octombrie este de o însemnătate deosebită. Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, Ocrotitoarea celor aflaţi în nevoi şi în suferinţe, care în viaţă sunt întâmpinaţi de ispite şi încercări, dar şi a celor înaintaţi în vârstă, care caută cu credinţă la ajutorul său. Aceeaşi zi – începând cu anul 2001– este şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Deja devenit obicei, această zi de 1 octombrie, comemorată şi la parohia Răzvani, care, după săvârşirea Sfintei Liturghii, a organizat activitate cultural-socială, în cadrul căreia au fost cooptaţi elevii clasei a VI-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Răzvani, care au răspuns chemării, participând la o lecţie de cateheză, intitulată „Acoperământul Maicii Domnului peste vârstnicii din Răzvani”. Preacucernicul preot Cherciu Marius a prezentat copiilor istoricul, semnificaţia şi importanţa sărbătorii Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care ne învaţă ca şi noi, la rândul nostru, să acoperim suferinţa cu alinarea, tristeţea cu bucuria şi singurătatea cu comuniunea.

Astfel, pentru o aplicare a celor însuşite, elevii însoţiţi de preotul paroh, în urma unei colecte, au achiziţionat alimente în valoare de 60 lei şi au vizitat casele vârstnicilor, aducându-le acestora din bucuria, asemenea celei pe care au avut-o Sfântul Andrei şi Sfântul Epifanie, la vederea Maicii Domnului, în cetatea Vlaherne. Bătrânii au primit pachete cu merinde şi câte o diplomă de onoare, iar copiii binecuvântarea şi sfaturile acestora.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...