Să mărturisim ortodox

Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolică, întemeiată de Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos cu scump Sângele Său, a avut parte de-a lungul vremii de felurite încercări şi ispite. În perioada primară au avut loc persecuţiile, mai târziu – comunismul ateu, iar acum, „în vremurile mai de pe urmă” – secularizarea.

Ca şi în vremurile anterioare, Biserica trebuie să mărturisească astăzi fără echivoc şi cu fermitate credinţa în Iisus Hristos, ca şi Chip al lui Dumnezeu Întrupat.

În consecinţă, Duminica Ortodoxiei găseşte pe credincioşii parohiei Răzvani, în calitatea de mărturisitori.

După participarea la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-au împărtăşit în număr semnificativ, enoriaşii au ascultat cuvântul Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, dar şi cuvântul preotului paroh care a subliniat importanţa datoriei de a cinsti şi a apăra Sfintele Icoane şi ora de Religie – în contextul actual. În continuare, copiii dimpreună cu părinţii, au vizionat clipurile religioase, realizate de televiziunea Trinitas, în vederea susţinerii orei de Religie.

Punând în practică cele înţelese şi trăite, credincioşii, împreună cu preotul paroh au mers în procesiune prin sat, purtând Icoane şi manuale de Religie în mâini, şi înălţând cântări de slavă, adresate lui Dumnezeu.

Ajunşi la troiţa care străjuieşte intrarea în sat, s-a oficiat slujba de mulţumire şi s-au rostit rugăciuni pentru conducători.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...