Ziua Familiei Creştine în parohia Răzvani

„Familia este biserica de acasă”, ne spune Sfântul Ioan Hrisostom, iar „Mântuirea celui ce duce viaţă de familie stă în virtuţile de familist”, ne încredinţează Sfântul Teofan Zăvorâtul. Pentru a-şi atinge ţelul primordial, o familie trebuie – să-L aibe la temelie pe Hristos, să-şi consolideze zidurile cu darurile Duhului Sfânt şi să-şi întindă acoperişul sub protecţia lui Dumnezeu Tatăl – să fie creştină.

Astfel că, joi 15 mai 2014, de Ziua Internaţională a Familiei, ca urmare a parteneriatului între Parohia Răzvani, Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului Lehliu şi Şcoala Gimnazială Nr. I – Răzvani, s-a desfăşurat un program special în prezenţa credincioşilor şi a elevilor, care a debutat în biserica parohială, cu săvârşirea slujbei de mulţumire. După oficierea slujbei, preacucernicul preot paroh Cherciu Marius a prezentat cu ajutorul mijloacelor audiovizuale tema zilei – „Familia creştină şi provocările ei”, insistând îndeosebi asupra problemelor de interes pentru comunitatea creştină din localitate: concubinajul, adulterul şi divorţul. În continuare d-na Marinaş Elena, reprezentant al Biroului de Asistenţă Socială, a dat citire unui referat, apoi printr-un dialog interactiv realizat cu copiii, a pus acestora în vedere responsabilitatea şi grija permanentă de care trebuie să dea dovadă în relaţionarea cu ceilalţi membrii ai familiilor lor.

Activitatea a continuat cu realizarea şi completarea pe o planşă a arborelui genealogic, după care s-au înpărţit elevilor cărţi, diplome de paricipare şi dulciuri, iar cuplurile ce au împlinit 25, respectiv 50 de ani de la cununia religioasă, au primit diplome şi flori, fiind indicaţi ca exemple vii în faţa prezentei junimi.

Pentru că bucuria se înmulţeşte prin măturisire, în încheierea acestui eveniment, s-au făcut vizite familiilor defavorizate şi li s-au împărţit pachete cu alimente.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...