Ziua Internaţională a Rromilor în parohia Răzvani

„Căci în Hristos…nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus”, ne încredinţează Sfântul Apostol Pavel în capitolul 3 din epistola către Galateni. Potrivit acestor cuvinte, Hristos face ca diversitatea oamenilor să fie unitate în Sfânta Sa Biserică, pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

Drept aceea, în data de 07 aprilie 2014, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, s-a desfăşurat la Parohia Răzvani un program special, organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Rromilor (8 aprilie).

Acest program a debutat la ora 9.00, prin săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite bilingv (în limba română şi în limba rromani), de către preacucernicii preoţi: Gangă Nicolae, responsabil pentru catehizarea rromilor în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, Voicu Daniel şi Marian Adrian de la parohia Lehliu Sat, Staicu Sorin de la parohia Dor Mărunt-Gară, Gâţă Valentin de la parohia Dâlga Sat, Miroş Gheorghe de la parohia Măgureni-Sănduliţa şi Cherciu Marius de la parohia Răzvani. În continuare, s-a oficiat slujba de pomenire pentru romii căzuţi în cel de-al doilea război mondial.

La sfârşitul slujbei, preacucernicul preot Cherciu Marius a ţinut un cuvânt credincioşilor prezenţi, despre universalitatea chemării lui Dumnezeu, de care se bucură orice creştin, indiferent de provenienţa sa etnică, iar preacucernicul preot Gangă Nicolae a vorbit despre creştinii romi, ca parte integrantă a Bisericii lui Hristos.

În urma acestora, programul a continuat cu susţinerea unui seminar de informare despre originea, istoria şi cultura romă, de către preacucernicul preot Gangă Nicolae.

Au participat la acest eveniment credincioşi de etnie romă din Protopopiatul Lehliu, reprezentanţi ai comunităţilor rome, cadre didactice şi un număr considerabil de elevi.

La final, preacucernicul preot Cherciu Marius a mulţumit celor prezenţi şi le-a oferit CD-uri cu Sfânta Liturghie în limba romani, cărţi cu conţinut catehetic – „Puj, aw Arde, M’o ch’o!” – şi diplome de participare.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...