Slujbă arhierească la parohia Răzvani

Duminică, 6 octombrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop VINCENŢIU a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Răzvani, Protopopiatul Lehliu.

Preasfinţia Sa a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu şi preacucernicul părinte Protopop de Lehliu, Iamandi Bogdan.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit credincioşilor, despre Învierea fiului văduvei din Nain, semn al dumnezeirii Mântuitorului, al biruinţei vieţii asupra morţii. Cuvintele Mântuitorului: "Tinere ţie îţi zic scoală-te"( Luca 7, 14 ) este un îndemn şi o chemare tinerilor din zilele noastre, care preferă calea cea largă a păcatelor, drumului îngust al virtuţilor.

Preasfinţia Sa a dăruit parohiei o icoană pictată pe lemn care ilustrează patronii spirituali ai bisericii parohiale, Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena.

Cu această ocazie a acordat domnului Ionel Pirpiliu Ordinul "Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler" pentru lucrarea jertfelnică depusă pentru restaurarea bisericii.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, apoi a vizitat bisericile parohiilor Nucetu şi Radu Vodă.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...