Cerc misionar la Parohia Răzvani

La Parohia cu hramurile "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" şi "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul" din localitatea Răzvani, a avut loc în data de 7 octombrie 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, întâlnirea catehetică cu scop misionar a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar II, Lehliu, din Protopopiatul Lehliu.

Un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, protos fiind preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier Administrativ – Bisericesc. Referatul cu titlul "Cinstirea Sfintelor Icoane. Icoane făcătoare de minuni" susţinut de părintele Alexa Vladimir la finalul slujbei, a încercat să surprindă ,,pornind de la importanţa imaginii în Ortodoxie şi a icoanei în Biserică, trecând prin evidenţierea diferenţei existente între icoană şi tablou, simbolismul icoanei şi să sublinieze înălţimea pe care omul este chemat să o atingă, aceea de a fi icoană însufleţită a lui Dumnezeu, în lume, după chipul Sfintei Treimi,,.

Slujba a fost deosebită şi solemnă, bucurându-se de aceasta o mulţime de credincioşi din toate parohiile arondate acestui cerc pastoral-misionar. În cuvântul de încheiere părintele consilier, a transmis binecuvântarea Întâistătătorului Eparhiei noastre credincioşilor şi sfinţiţilor slujitori prezenţi şi a mulţumit părintelui Cherciu Marius, gazda evenimentului, pentru bucuria acestei împreună slujiri.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...